Страницы

пятница, 23 октября 2015 г.

Шкільні бібліотекарі атестуються…

            15 жовтня 2015р. відбулось районне методичне об’єднання шкільних бібліотекарів. В роботі взяли  участь 21 бібліотекар загальноосвітніх навчальних закладів району.
З доповіддю «Бібліотерапія в бібліотеках для дітей. Від теорії до практичної діяльності» перед присутніми виступила  бібліотекар Удобненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Цуркан В.А.
Шкільна бібліотека більш ніж будь-яка інша наближена до дитини. Участь шкільного бібліотекаря у житті школи, підготовці свят і спільних уроків з вчителями дає великі можливості для залучення дітей до читання та прищеплення їм культури роботи з книгою. Та якщо вже говорити про вплив на дитяче читання, то саме ця включеність в життєвий простір дітей і навчальний процес школи роблять роботу бібліотеки особливо важливою.
         Лікувальна властивість літератури була відома вже в давнину, і сьогодні багато людей часто несвідомо використовують читання з лікувальною метою, наприклад, для поліпшення настрою, заспокоєння, пошуку шляхів вирішення особистих проблем.
З цією метою Валентина Анатолівна використовує в своїй діяльності різноманітні форми роботи: книжкові виставки, літературні ігри, бесіди про бібліотеку.
Позитивного досвіту щодо  скерування бібліотерапевтичних дій в бібліотеці  на дітей, а саме вони є вдячними учасниками розвиваючої або виховної бібліотерапії на протязі 40 років напрацьовано Валентиною Анатолієвною.
Своім досвідом роботи вона поділилась зі своїми колегами.
В обговоренні доповіді та актуальних питань  діяльності шкільних бібліотек взяли участь бібліотекарі шкіл району.









Комментариев нет:

Отправить комментарий